Coachend paardrijles bij De Ponyvriendjes

 

Holten, 8 juli 2018

 

Een paar jaar geleden is onze dochter bij Jolanda gekomen voor ponyrijles. Een kind dat gefascineerd was in het verzorgen en berijden van paarden, maar door haar angst belemmerd werd. Hierdoor voelden wij er niets voor om naar een manege te gaan.

Uiteindelijk hebben wij nog geen dag spijt van deze beslissing. De één op één aandacht en de oprecht geduldige aanpak hebben ervoor gezorgd dat ze zich veilig en gewaardeerd voelt. Vanuit deze comfortzone heeft ze letterlijk stapje voor stapje (en soms een stapje terug) grote sprongen gemaakt. Ze is nu meestal relaxed en zo niet, dan weet ze door middel van rustige buikademhalingen haar rust veel beter te bewaren en de situatie te overzien. Daarnaast heeft ze geleerd dat de dingen veel beter gaan als jezelf initiatieven neemt in plaats van passief af te gaan zitten wachten……

Een dier voelt dit net zo goed aan en gaat zijn eigen gang als je geen leiding durft te nemen.

Op school gaat het ook veel beter en behaalt ze prachtige resultaten. Ze maakt betere planningen, overziet dingen beter en durft vragen te stellen als ze iets niet goed begrijpt.

Hierdoor weet ze paniekaanvallen en onderpresteren vaker te voorkomen.

Voor haar geldt, net als ieder ander, dat wanneer ze iets gedaan heeft dat ze spannend vond, maar toch is gelukt, dit een positieve boost geeft. En daar word je gewoon een gelukkiger mens van. Wij blijven deze uitdagingen samen met Jolanda en haar pony’s zeker stimuleren!

Onze complimenten voor Jolanda Waanders van de Ponyvriendjes.

 

Afzender: een gelukkige ouder