Coaching met de honden

Onze honden dagen je graag uit, ze zoeken grenzen op waar dat nodig is, confronteren je door je te negeren, gaan hun eigen gang waar het niet mogelijk is in verbinding met jou te gaan.

Ben je echt/congruent aan dat wat je naar buiten toe laat zien of klopt er iets nog niet? Als ik mijn honden observeer zie ik dat zij voortdurend oordelen, een inschatting maken van een situatie en dan een keuze maken. Ze zijn naar mensen toe niet statusgevoelig. Niet onder de indruk van je mooie kleding, je taalgebruik, je uiterlijk. Het interesseert ze niet of je sportief bent of een buikje hebt, groot bent of klein. En ja, op die manier (ver)oordelen ze je niet.

Maar wat ik het meest opvallend vind is dat honden je nooit en dan ook echt nooit zullen KWETSEN. Ze gaan je nooit belachelijk maken, kleineren, lelijke dingen teruggeven om zelf te 'kicken' op het effect dat het heeft op de ander. En dat maakt dat het contact met de hond tijdens een sessie altijd veilig voelt.

Je bent goed zoals je bent. Ten alle tijden in al je imperfectie. En dat geeft lucht en ruimte om vanuit mildheid te kijken naar datgene waarin jezelf nog naar verandering zoekt, waar je een volgende stap wilt zetten, jezelf beter wilt leren kennen en begrijpen. Je mag groeien...met ondersteuning van de hond en de coach - uiteraard.

 

 

 

Ervaring van een moeder 

 

Via via kwamen we bij de Ponyvriendjes terecht, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds 

erg blij mee zijn.

Onze dochter van 9 jaar heeft al een aantal jaren een panische angst voor honden.

Groot of klein maakt niets uit, aangelijnd of loslopend ook niet.

Ze raakte volledig in paniek als er  een hond bij haar in de buurt kwam.

Nu 15 coachingssessies later bij de Ponyvriendjes durft ze bij honden in de buurt te zijn, en honden die ze heeft leren kennen te aaien.

En ze is heel gek met Zippie en Diva. Dit hadden wij nooit durven dromen.

Voor  haar is het een heerlijk gevoel, voor ons als ouders ook enorm fijn. En voor haar vriendinnetjes en hun ouders met een hond.

Als er nu een hond is die naar haar toe komt kan ze rustig blijven en bepalen wat er eigenlijk echt gebeurt en dan handelen.

Daarnaast is Jolanda in staat om het gedrag van onze dochter te spiegelen met de honden

en dit vervolgens te bespreken met onze dochter.

Hierdoor heeft ze ook veel geleerd en staat ze in het algemeen sterker in haar schoenen.

Onze dochter ging elke week met veel plezier naar de Ponyvriendjes en ze vond het oprecht jammer dat ze nu klaar is. 

Jolanda nogmaals bedankt voor alles!