Triggen is een fjordenruin geboren op 14-04-1998. Hij heeft een hele bijzondere kleur (gra), namelijk in de zomer wit met een grijze streep op de rug, die doorloopt door manen en staart. Ook heeft hij grijze oortjes en een grijze snuit. In de winter is hij grijs-geel.

 

Triggen heb ik uit een wei vol met Fjordenpaarden gekozen, of eigenlijk denk ik dat we elkaar hebben uitgekozen. Hij was nog maar een jaarling, met een grijze snoet en lichte vacht. Maar die zelfverzekerde blik van hem... Zo van ''neem mij nou maar mee, ik ben heel bijzonder".

En dat hij bijzonder was en nog steeds is hebben we zeker geweten.

We konden hem nog niet gelijk meenemen, hij werd eerst gecastreerd en daarna konden we hem ophalen.

Ik ging hem inrijden. Op zijn rug zitten was niet het probleem, dat vond hij zelfs prima, maar verder moest ik hem vooral niet in de weg zitten, anders ging hij er gewoon bij liggen. Of hij rende keihard weg om dan ineens een bok te geven en te stoppen zodat je gelanceerd werd.

Ik wist niet meer wat ik met hem aan moest en heb hem toen zelfs even met een stang gereden (toen wist ik nog niet beter en dacht ik dat ik hem zo beter kon houden). Natuurlijk werkte dit niet en meneer wist nu al helemaal niet meer hoe gek hij moest doen.

Na een tijdje dacht ik, ik ga het eens op een stalhalster proberen want hij doet toch precies wat hij zelf wil. Dit ging al gelijk een stuk beter! Op begeven moment ben ik met hem gaan 'praten' en onderhandelen: een beetje mijn zin en een beetje jouw zin.

in het begin dacht ik ''dit kan toch niet, je moet toch leider zijn en de baas van je paard?''

De meeste mensen dachten dat ik mijn verstand had verloren maar tussen Triggen en mij werkte dit gewoon heel goed.

Triggen is absoluut geen paard dat je moet vertellen wat hij moet doen, maar je moet wel duidelijk en consequent tegen hem zijn.

 

Natuurlijk is Triggen nu een fijn leerpaard en een grote favoriet van de kinderen hier!

Triggen, dankjewel voor al je wijze lessen tot nu toe.