Coachen met de honden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze honden dagen je graag uit, ze zoeken grenzen op waar dat nodig is, confronteren je door je te negeren, gaan hun eigen gang waar het niet mogelijk is in verbinding met jou te gaan.

Ben je echt/congruent aan dat wat je naar buiten toe laat zien of klopt er iets nog niet? Als ik mijn honden observeer zie ik dat zij voortdurend oordelen, een inschatting maken van een situatie en dan een keuze maken. Ze zijn naar mensen toe niet statusgevoelig. Niet onder de indruk van je mooie kleding, je taalgebruik, je uiterlijk. Het interesseert ze niet of je sportief bent of een buikje hebt, groot bent of klein. En ja, op die manier (ver)oordelen ze je niet.

Maar wat ik het meest opvallend vind is dat honden je nooit en dan ook echt nooit zullen KWETSEN. Ze gaan je nooit belachelijk maken, kleineren, lelijke dingen teruggeven om zelf te 'kicken' op het effect dat het heeft op de ander. En dat maakt dat het contact met de hond tijdens een sessie altijd veilig voelt.

Je bent goed zoals je bent. Ten alle tijden in al je imperfectie. En dat geeft lucht en ruimte om vanuit mildheid te kijken naar datgene waarin jezelf nog naar verandering zoekt, waar je een volgende stap wilt zetten, jezelf beter wilt leren kennen en begrijpen. Je mag groeien...met ondersteuning van de hond en de coach - uiteraard.