Even voorstellen

Ik ben Jolanda Waanders en begonnen met het geven van ponyrijlessen voor kinderen met een lichamelijke of  geestelijke beperking. Ook coach ik jong en oud met behulp van paarden en honden.

En geef ik rijles en grondwerkles aan kinderen die priveles willen, of waar een manege te veel prikkels geeft. leren omgaan met honden is mogelijk, of ter voorbereiding op een eigen paard.

 

Vanaf  jongs af aan rijdt ik al paard en vanaf mijn 16e heb ik altijd al eigen paarden en pony's gehad.

Ik heb verschillende banen gehad in de paardenwereld maar uiteindelijk ging het mij tegenstaan hoe er over het algemeen met paarden wordt omgegaan en (kinder)rijlessen worden gegeven. Ik ben mij gaan verdiepen in het wezen paard en hoe kinderen en volwassenen van paarden kunnen leren.

 

In september 2001 ben ik begonnen met rijlessen bij mij thuis geven en inmiddels is het al behoorlijk uitgebreid.

In oktober 2002 ben ik met de opleiding "pedagogisch begeleider met paarden begonnen, en heb ik deze opleiding afgerond in 2003.

In 2005 heb ik de Orun-instructeurscursus met succes afgerond.

 

Nog steeds neem ik regelmatig zelf les om me zo bewust te blijven van mijzelf.

 

In oktober 2006 heb ik workshop gevolgd "De weg van het paard". Volgens de methode van Epona Linda Kohanov. Hierdoor is mijn eigen methode enorm ontwikkeld. Als gevolg hiervan heb ik in 2007/2008 diverse workshops gegeven.

In juni 2008 heb ik een Seminar gevolgd TAO VAN EQUUS De weg van het Paard - Ruiter tussen twee werelden. In juli 2009 heb ik het Epona certificaat gehaald.

 

Ook  verdiep ik  in mij de werkmethode van Parelli Natural Horsmanship.

In augustus 2008 volgde ik een 3 daagse Workshop van Nathalie Pinquet "vrijheidsdressuur".

In 2012 heb ik mijn PAS Diploma gehaald Paard Als Spiegel coach. En direct daarna het certificaat met Honden spiegelen.

Ik mag dus nu coaching sessies aanbieden met hond of paard voor groot en klein. 

Door het volgen van deze verschillende studies en mijn eigen ervaringen uit het verleden heb ik mijzelf een eigen werkwijze aangemeten. 

 

Momenteel volg ik een jaaropleiding bij http://www.hetlagewoud.nl  in Parelli natural horsemanship, grensverleggend en uitdagend.

 

In December 2017 heb ik level 1 online gehaald met score ++